Wij staan voor kwaliteit, goede service en een eerlijke prijs!

Inregelen en onderhoud vloerverwarmingssystemen

Steeds meer mensen stappen over op vloerverwarming. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want vloerverwarming biedt vele voordelen ten opzichte van een standaard CV-ketel en radiatoren of andere verwarmingssystemen. Toch zijn er na het plaatsen van vloerverwarming een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Warmte Compleet vertelt u hier graag wat meer over.

Inregelen vloerverwarming

Na het installeren van een vloerverwarmingssysteem is het van essentieel belang dat de vloerverwarming op de juiste manier wordt ingeregeld. Het inregelen van vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat de ruimtes in uw woning op gelijkmatige wijze verwarmd worden. Om dit te realiseren dient het systeem zo te worden afgesteld dat de ruimtes van de juiste doorstroom van warm water worden voorzien.

Voor het inregelen is het noodzakelijk dat alle andere externe warmtebronnen in de ruimtes met vloerverwarming worden uitgeschakeld; deze kunnen het inregelen namelijk bemoeilijken. Ook dienen de aanwezige groepsaansluiters en het zogeheten voetventiel volledig opengedraaid te worden. Vervolgens zal de specialist eerst de thermostaat volledig open te draaien, en vervolgens de thermostatische regelknop. Terwijl het systeem opwarmt, zal de specialist regelmatig controleren of de waterleidingen warmte afgeven naar de verdeler. Het inregelen gebeurt via de regelknop, waarbij de ruimtes worden verwarmd totdat het water in de verdeler een bepaalde temperatuur heeft bereikt.  

Omdat het inregelen van vloerverwarming soms nogal gecompliceerd is, raden we altijd aan om hiervoor een specialist in te schakelen. De vloerverwarming specialisten van Warmte Compleet zijn u hierbij uiteraard graag van dienst!

Onderhoud vloerverwarming

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat het bijna geen onderhoud vereist, in elk geval aanzienlijk minder dan de meeste andere verwarmingssystemen. Dat gezegd is het wel belangrijk om uw vloerverwarmingssysteem eens in de zoveel tijd door een specialist te laten nakijken. Achterstallig onderhoud kan op den duur namelijk leiden tot een verminderd rendement (en dus een hogere energierekening!), defecte of versleten onderdelen of vervuilde of zelfs verstopte leidingen. Onderhoud is extra belangrijk wanneer het vloerverwarmingssysteem gedurende langere tijd niet gebruikt is.

Tijdens een onderhoudsbeurt loopt de monteur uw systeem helemaal na. Versleten of defecte onderdelen kunnen indien nodig meteen worden vervangen. Met behulp van een warmtebeeld camera kan gecontroleerd worden of de vloer nog egaal opwarmt. Ook wordt het systeem gecontroleerd op kalkafzetting en slibvorming (vuildeeltjes die in het CV-water terecht zijn gekomen). Tot slot kan het systeem worden doorgespoeld met een spoelapparaat.

Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat u verzekerd blijft van een optimaal functionerend, veilig én zuinig vloerverwarmingssysteem. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het onderhoud van uw vloerverwarming.

Ja, ik heb interesse in de diensten van Warmte Compleet!

Warmte Compleet is als installatiebedrijf in Nootdorp al jaren gespecialiseerd in vloerverwarming en alles dat hierbij komt kijken. Heeft u vragen over het inregelen of het onderhoud van uw vloerverwarmingssysteem, neemt u dan gerust contact met ons op. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk ook!

Onderliggende dienstenPrivacy & cookieverklaringen - Algemene voorwaarden