Wij staan voor kwaliteit, goede service en een eerlijke prijs!

Ventilatie

Mechanische ventilatie

Schone, verse lucht is van groot belang voor uw gezondheid. Maar het kan ook bijdragen aan een besparing op uw energiekosten; verse lucht warmt namelijk sneller op dan vervuilde en vochtige lucht, waardoor uw verwarmingsinstallatie minder hard hoeft te draaien om de ruimtes op de gewenste temperatuur te houden. In bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld in grote bedrijfspanden en gebouwen waar het openen van de ramen niet overal mogelijk is, is het noodzakelijk om een mechanische ventilatie systeem te laten installeren. Hiermee bent u altijd verzekerd van de aanvoer van voldoende schone, verse lucht.

Het belang van onderhoud

Met alleen het laten installeren van een mechanisch ventilatie systeem bent u er nog niet; een dergelijke installatie moet namelijk geregeld onderhouden en gereinigd worden. Veel mensen stellen onderhoudswerkzaamheden aan hun ventilatie systemen uit vanwege de kosten die hieraan verbonden zijn. Echter bent u op de lange termijn alleen maar duurder uit als het onderhoud verwaarloosd wordt; vervuilde luchtkanalen zorgen ervoor dat het systeem niet optimaal kan werken, en u dus minder rendement kunt behalen. Daarbij is een slecht geventileerde omgeving natuurlijk ook schadelijk voor uw gezondheid. Vervuilde filters kunnen op den duur voor zeer ernstige gezondheidsklachten zorgen, en dat wilt u uiteraard voorkomen.

Werkwijze

Wanneer het tijd is om uw mechanisch ventilatie systeem van een onderhoudsbeurt te voorzien, dan komen wij bij u langs met speciale reiningsapparatuur. Hiermee worden de luchtkanalen van uw systeem inwendig geborsteld. Het vuil wordt door middel van een afzuigsysteem met een hoge zuigkracht in een stofzak gezogen, en met een fijnstof filter gefilterd. Na afloop van de onderhoudsbeurt bent u weer verzekerd van een optimaal werkende en veilige installatie, en een constante toestroom van schone, verse lucht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van mechanische ventilatie? Neemt u dan gerust contact op met Warmte Compleet! Wij helpen u graag bij het realiseren van een gezonde en aangename leefomgeving.  

Kanalen reinigen

We besteden tegenwoordig veel aandacht aan gezond leven: we eten zo gezond mogelijk, proberen minder te snoepen, en staan ons meerdere keren per week in de sportschool uit te sloven. Wat echter door de meeste mensen over het hoofd wordt gezien, is het binnenklimaat van hun woning.

Stof, vuil en vocht

Mensen, huisdieren en huishoudelijke apparaten produceren dagelijks een grote hoeveelheid stof, vuil en vocht. Dit creëert de ideale leefomgeving voor schimmels en ziektekiemen in uw woning. Op den duur kan dit leiden tot allerlei problemen, zoals schimmelvorming, nare luchtjes, een te hoge luchtvochtigheid, en uiteenlopende gezondheidsklachten die van kwaad tot erger kunnen gaan. Uw ventilatiesysteem helpt hiertegen, echter werkt dit alleen wanneer het systeem met enige regelmaat wordt onderhouden.

Onderhoud ventilatiesysteem

Wanneer is de laatste keer dat uw ventilatiesysteem een onderhoudsbeurt is voorzien? Een schoon ventilatiesysteem voorkomt bovengenoemde problemen. Laat de kanalen daarom ten minste één keer in de vier jaar reinigen door een specialist. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige en goed werkende installatie, die bovendien nog een stuk zuiniger omgaat met energie ook.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van onderhoud aan ventilatiesystemen? Of wilt u direct een offerte aanvragen om uw kanalen te laten reinigen? Neemt u dan contact op met Warmte Compleet!

Onderliggende dienstenPrivacy & cookieverklaringen - Algemene voorwaarden